Rapeat kalapuikot ja verigreippisalsa
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

sisältää kalaa, munaton, maidoton, laktoositon, pääruoka

Rapeat kalapuikot ja verigreippisalsa

4 annosta

 

Itse tehdyt rapeat kalapuikot ovat koko perheen suosikkiruokaa. Saat puikkoihin rapsakan pinnan pyörittelemällä ne kurpitsansiemenrouheessa ennen paistamista. Tarjoa raikkaan verigreippisalsan kera.

Lisää

Ainesosat

  • 600 g
    kirjolohifilee
  • 1 tl
    suola
  • 0.5 dl
    kurpitsansiemen
  • 0.5 dl
    korppujauho
  • Paistamiseen
  • 2 rkl
    rypsiöljy
  • Verigreippisalsa
  • 2 kpl
    verigreippi
  • 1 kpl
    avokado
  • 0.5 kpl
    punainen chili
  • 2 rkl
    oliiviöljy
  • 2 rkl
    limemehu
  • 1 rkl
    juokseva hunaja
  • 0.5 tl
    suola
  • 0.5 kpl
    korianteriruukku
 

Ohjeet

1. Valmista ensin verigreippisalsa. Poista greipeistä kuoret ja kalvot ja kuutioi parin sentin kokoisiksi paloiksi. Halkaise avokado, poista kivi, kaapaise hedelmäliha leikkuulaudalle ja kuutioi. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja kuutioi myös chili.

2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, limemehu, hunaja ja suola. Laita joukkoon kuutioidut verigreipit, avokadot ja chili. Hienonna korianteri ja lisää salsaan.

3. Poista kirjolohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa filee 2–3 cm:n paksuisiksi puikoiksi ja ripottele päälle suolaa. Rouhi kurpitsansiemenet veitsellä. Sekoita korppujauhot rouheeseen matalalla lautasella ja pyörittele puikot seoksessa.

4. Voit paistaa lohipuikot joko pannulla tai uunissa. Jos kypsennät puikot pannulla, paista niitä öljyssä keskilämmöllä 4–5 minuuttia välillä käännellen niin, että ne ruskistuvat joka puolelta. Jos valmistat puikot uunissa, paista niitä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

5. Tarjoile lohipuikot verigreippisalsan kanssa.

Vinkki! Voit halutessasi korvata verigreipin makeammalla appelsiinilla.

© SOK