Rapeat kesäkurpitsa-parmesaanilastut ja ranskankermadippi
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_toukokuun_reseptit, sisältää vehnää, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, välipala, sokeriton, pähkinätön, omenaton, uuniruoka

Rapeat kesäkurpitsa-parmesaanilastut ja ranskankermadippi

4 annosta

 

Kesäkurpitsa korvaa sipsit mennen tullen, kun kuorrutat ne parmesaanilla ja paahdat uunissa rapeiksi. Lisäkkeenä maistuu raikas fenkolinsiemenillä ja sitruunalla maustettu dippikastike.

Lisää

Ainesosat

  • 1 rkl
    öljyä
  • 1 kpl
    kesäkurpitsa
  • 2 rkl
    vehnäjauhoja
  • 2 kpl
    kananmunavalkuaista
  • 2 dl
    raastettua parmesaania
  • 1 dl
    korppujauhoja
  • 2 tl
    kuivattua timjamia
  • 1 tl
    suolaa
  • 2 tl
    vettä
  • Raikas ranskankermadippi
  • 1 prk
    ranskankermaa
  • 1 kpl
    sitruunan mehu
  • 2 tl
    hunajaa
  • 1 tl
    fenkolinsiemeniä jauhettuna
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Valmista dippikastike. Yhdistä ranskankerma, sitruunan mehu ja hunaja. Jauha fenkolinsiemenet morttelissa ja sekoita ne ranskankermaan. Mausta suolalla ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä ja sivele paperit öljyllä.

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi kiekoiksi. Laita ne ja jauhot pussiin ja ravistele niin, että kiekot jauhottuvat kevyesti.

Erottele valkuaiset kulhoon, lisää vesi ja vaahdota kevyesti. Yhdistä toisessa kulhossa juusto, korppujauho, timjami ja suola.

Dippaa kesäkurpitsat muutamassa erässä valkuaisvaahtoon ja kuorruta kauttaaltaan juusto-korppujauhoseoksella. Levitä kiekot vierekkäin pellille ja paista uunissa rapeiksi, 20 minuuttia. Käännä paistamisen puolessa välissä.

Tarjoa lastujen kanssa raikasta ranskankermadippiä.