Rapeat parmesaanikeksit
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, sisältää maitoa, välipala, alkuruoka, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset, kalaa

Rapeat parmesaanikeksit

40 kappaletta

 

Valmista itse helpot, ihanan rapeat parmesaanikeksit. Vie lahjaksi tai nautiskele itse glögin tai teen kanssa.

Lisää

Ainesosat

  • 100 g
    parmesaanijuustoa
  • 1 dl
    hasselpähkinöitä
  • 1 dl
    aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
  • 75 g
    voita tai margariinia
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 1 kpl
    keltuainen
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 1 tl
    kuivattua basilikaa
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Raasta parmesaani ja rouhi pähkinät. Valuta tomaatit ja puristele niistä öljy pois.

Sulata voi, lisää kananmunat ja keltuainen. Lisää parmesaani, pähkinät, tomaatit ja kuivat aineet. Sekoita.

Muotoile taikina halkaisijaltaan noin 5 cm:n tangoiksi leivinpaperille. Paista 180 asteessa 20 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa tangot noin 1 cm:n vinoviipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperille lappeelleen. Kuivaa 100 asteessa 2 tuntia, käännä lämpö pois ja jätä kuivumaan uunin jälkilämpöön. Pakkaa jäähtyneinä peltipurkkeihin. Keksit säilyvät hyvänä noin 2 viikkoa.