Rapeat reikäleivät ja ruskistettu voi
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, kasvisruoka, suomalainen, sisältää viljaa, sisältää maitoa, välipala, lisäkkeet, alkuruoka, uuniruoka

Rapeat reikäleivät ja ruskistettu voi

8 kappaletta

 

Rapeaksi paahdetut pienet reikäleivät käytetään juhlakattauksessa syötävinä serviettirenkaina ja nautitaan pehmeäksi vaahdotetun ruskistetun voin kera.

Lisää

Ainesosat

  • 8 kpl
    pyöreää ruisleipäpalaa
  • 100 g
    voita
  • 1 kpl
    tuoretta timjamia, halutessasi
  • 1 ripaus
    sormisuolaa
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa leipien keskeltä pyöreä pala pois pienellä muotilla tai lasilla siten, että leivästä tulee reikäleivän näköinen. Laita leipärenkaat ja keskiosat leivinpaperille pellille ja paista uunissa rapeiksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata voi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pannulla. Kuumenna sekoitellen, kunnes voisula ruskistuu ja tuoksuu pähkinäiseltä. Siirrä pannu pois levyltä, jotta voi ei pala. Siivilöi voisula välittömästi kuumuutta kestävään astiaan. Jäähdytä voisula huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.

Vaahdota kovettunut voi sähkövatkaimella. Mausta sormisuolalla ja halutessasi timjamilla. Pursota tai lusikoi voi tarjoiluastiaan.

Käytä reikäleipiä serviettirenkaina juhlakattauksessa ja tarjoa ruskistetun voin kera. Leipien keskiosat voi napostella sellaisenaan tai murentaa esimerkiksi kuohkean kuhakeiton pinnalle.