Rapeat uuniparsat
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

kasvisruoka, lisäkkeet, alkuruoka, munaton

Rapeat uuniparsat

4 annosta

 

Laita parsat pellille, levitä päälle leivänmuruista ja juustosta sekoitettu kuorrutus ja kypsennä uunissa. Tähän ruokaan uppoavat kuivahtaneet leivät, juustojen kannikat ja yrttiruukkujen jämät.

Lisää

Ainesosat

  • 500 g
    parsa
  • 2 rkl
    rypsiöljy
  • Juustokuorrutus
  • 2 dl
    vaalea leipä
  • 2 dl
    emmentaljuusto
  • 1 dl
    tuore persilja
  • 2 tl
    kuivattu timjami
  • 0.2 tl
    rouhittu mustapippuri
  • 0.5 dl
    rypsiöljy
 

Ohjeet

1. Säädä uuni 220 asteeseen.

2. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat kevyesti nupusta alaspäin. Laita parsat vieri viereen leivinpaperille uunipellille. Sivele kevyesti öljyllä.

3. Leikkaa leipä kuutioiksi ja murenna kuutiot sauva- tai tehosekoittimella. Raasta juusto ja hienonna persilja. Yhdistä leipä, juusto ja persilja kulhossa. Sekoita joukkoon timjami, pippuri ja öljy.

4. Levitä leipä-juustoseos parsojen päälle tasaisesti niin, että nuput jäävät näkyviin.

5. Paahda uunissa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuorrutus on rapeaa.