Retiisivartaat ja kvinoapilahvi
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_kesakuun_reseptit, vegaaninen, sisältää valkosipulia, kasvisruoka, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, pihvit ja pyörykät

Retiisivartaat ja kvinoapilahvi

4 annosta

 

Retiisit maistuvat grillattuina. Tarjoa kasvislounaana tai pihvin lisäkkeenä.

Lisää

Ainesosat

  • 2 kpl
    nippua retiisejä naatteineen
  • 2 rkl
    öljyä +1 tl suolaa
  • 0.2 tl
    rouhittua mustapippuria
  • Kvinoapilahvi
  • 2 dl
    kvinoaa
  • 2 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 kpl
    sipuli
  • 2 rkl
    öljyä
  • 1 rkl
    tomaattipyreetä
  • 1 tl
    currya
  • 1 kpl
    kasvisliemikuutio
  • 1 rasia
    (200 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 kpl
    ruukku lehtipersiljaa
  • 5.5 dl
    vettä
 

Ohjeet

Kuumenna grilli ja laita puiset varrastikut likoamaan. Leikkaa retiiseistä naatit talteen ja huuhtele ne.

Huuhtele kvinoa. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla minuutti. Lisää tomaattipyree ja curry, 5 dl vettä ja liemikuutio. Lisää kvinoa, sekoita ja kypsennä 20–25 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

Pyörittele retiisit öljyssä ja suolassa. Työnnä ne varrastikkuihin ja grillaa keskilämmössä 8–10 minuuttia, käännä pari kertaa. Mausta pippurilla.

Halkaise tomaatit. Hienonna persilja ja naatit. Lisää ne pilahviin. Laita pilahvi tarjoiluastiaan ja aseta vartaat päälle.