Riimihärkä ja nobiskastike
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää nautaa, sisältää sokeria, sisältää lihaa, sisältää valkosipulia, sisältää munaa, sisältää maitoa, gluteeniton, pääruoka, muut

Riimihärkä ja nobiskastike

8 annosta

 

Nobiskastike on sinapilla ja valkosipulilla maustettu hienostunut majoneesi, joka tehdään löysäksi keitetyistä kananmunista. Riimihärkä maustetaan ja pakastetaan päivää tai kahta aiemmin.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    naudan sisäfileetä
  • 1 tl
    sokeria
  • 1 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 1 tl
    kuivattua rosmariinia
  • 1 tl
    kuivattua timjamia
  • 1.5 rkl
    konjakkia, halutessasi
  • 1 rkl
    hienoa merisuolaa
  • Lisäksi
  • 1 kpl
    tuoretta timjamia
  • 1 pss
    parmesaanilastuja
  • Nobiskastike
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 2 rkl
    valkoviinietikkaa
  • 1.5 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 rkl
    dijoninsinappia
  • 0.5 tl
    sokeria
  • 0.5 tl
    mustapippuria
  • 3 dl
    rypsiöljyä
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Poista fileestä kalvot. Sekoita suola, sokeri, pippuri, yrtit (ja konjakki). Hiero seos lihan pintaan. Kääri liha tiukasti kelmuun ja pane jääkaappiin. Anna maustua yön yli. Pyyhi mausteet pois, kääri liha uudelleen kelmuun. Kääri paketti folioon ja laita pakastimeen noin 5 tunniksi. Jos liha on pakastimessa pidempään, anna sen sulaa kohmeiseksi jääkaapissa.

Tee kastike. Pane kananmunat kiehuvaan veteen, keitä tasan 3 minuuttia. Jäähdytä munat, halkaise kuorineen ja kaavi koko sisus tehosekoittimeen. Lisää etikka, kuoritut valkosipulinkynnet, sinappi ja mausteet. Sekoita ainekset. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes kastike on paksua ja kuohkeaa.

Leikkaa kohmeinen liha erittäin ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet tarjoiluvadille. Koristele timjamilla, parmesaanilastuilla ja halutessasi savusipulihillokkeella. Tarjoa kastikkeen kanssa.