Riimiliha
Tykkäämiset
27 8
Osuvuus
96%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, välipala, keskitaso, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, liha, sisältää nautaa, sisältää lihaa

Riimiliha

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    roseepippureita
  • 1 kg
    naudan raakakypsytettyä sisäfileetä kapeammasta päästään
  • 2 rkl
    kokonaisia mustapippureita rouhittuina
  • 2 tl
    sokeria
  • 2 rkl
    karkeaa merisuolaa
  • 0.5 dl
    konjakkia tai 2-3 rkl öljyä
 

Ohjeet

Poista fileen pinnasta kaikki mahdolliset kalvot ja jänteet. Hiero lihaan ensin hiukan päälle konjakkia tai öljyä. Taputtele sen päälle sitten suola, sokeri ja pippurit. Kiedo liha muoviin ja nosta vuokaan. Laita lihan päälle pieni paino, vaikkapa leikkuulauta. Nosta vuoka jääkaappiin vuorokaudeksi maustumaan. Käännä sitä kerran maustumisen aikana.Ota liha painon alta vuoasta ja pakasta ainakin puoli vuorokautta. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi kohmeisena tai puolijäisenä. Koristele roseepippurein.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA