Riivitty possu
Tykkäämiset
19 14
Osuvuus
95%


Muut luokittelutiedot

uuniruoka, varaa aikaa, pääruoka, vaikea, amerikkalainen, sisältää sikaa, sisältää lihaa, sisältää omenaa, tulinen, proteiinipitoinen, vähähiilihydraattinen, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Riivitty possu

6:lle hengelle
Varaa aikaa
Vaikea

 

Riivitty possu on maukas Amerikkalaistyylinen ruoka joka vaatii useita tunteja aikaa valmistukseen. Tyypillisesti riivitty liha tarjoillaan sämpylän välissä, mutta ihan yhtä hyvin se sopii esim. uusien perunoiden kanssa. Lisukkeena tarjotaan tyypillisesti coleslaw -salaattia. Lihana voi käyttää esim. possun lapaa, mutta myös niska sopii. Maustaminen tapahtuu sekä kuivamauseteseoksella että \"moppauskastikkeella\", jota sivellään kypsennettävän lihan päälle.

Lisää

Ainesosat

  • Kuivamausteseos
  • 4 rl
    paprikajauhetta
  • 2 rl
    kuminaa
  • 2 rl
    ruskeaa sokeria
  • 1 rl
    oreganoa
  • 1 rl
    cayennepippuria
  • 2 kpl
    laakerinlehti murskattuna
  • 1 rl
    sinappijauhetta
  • 2 rl
    rouhittua mustapippuria
  • Moppauskastike
  • 4 rl
    kuivamausteseosta
  • 3 dl
    omenaviinietikkaa
  • 1 dl
    omenatäysmehua
  • 2 rl
    worcestershire-kastiketta
  • 1 rl
    rypsiöljyä
  • 1 rl
    chilijauhetta
  • 1 rl
    suolaa
  • 1 rl
    rouhittua mustapippuria
  • Pääraaka-aine
  • 1.5 kg
    porsaan lapaa
  • South Carolina -kastike
  • 1 kpl
    sipuli
  • 4 kpl
    valkosipulin kynsi
  • 2 rl
    ruokaöljyä
  • 2 dl
    omenaviinietikkaa
  • 1 dl
    worcestershire-kastiketta
  • 2 rl
    sinappijauhetta
  • 2 rl
    ruskeaa sokeria
  • 1 tl
    cayennepippuria
  • 2 tl
    paprikajauhetta
  • 4 dl
    ketsuppia
  • 1 rl
    mustapippurirouhetta
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Valmistelut

Valmista kuivamausteseos sekoittamalla ainekset keskenään. Ota 4 rkl kuivamausteseosta eri astiaan moppauskastiketta varten.

Jos lihassa on nahkaa poista se, mutta jätä silavaa noin puolen sentin kerros. Hiero kuivamausteseos lihan pintaan. HUOM, muista ottaa moppauskastikkeen osuus eri astiaan.

Laita liha ainakin muutamaksi tunniksi maustumaan jääkaappiin, lihan voi myös maustaa jo edellisenä iltana.

Valmista moppauskastike sekoittamalla ainekset ja kiehauttamalla sitä hetken hellalla. Anna kastikkeen jäähtyä huoneen lämpöön.

Grillaaminen

Grillinä voi käyttää kaasu- tai hiiligrilliä. Lämmitä grilli noin 120 asteeseen. Kaasugrillillä voi esim. laittaa vain laitapolttimet päälle ja asettaa lihan alumiiniseen grillausalustaan keskelle. Laita grilliin savustuslastuja, lastut voi laittaa vaikka toiselle alumiinialustalle riittävän lähelle polttimoa.

Laita lihaan paistomittari ja kypsennä se 88 asteiseksi, eli reilu kolme tuntia.

Grillauksen aikana moppaa eli sivele lihaa kastikkeella tasaisin väliajoin esim. puolen tunnin välein. Lisää myös tarvittaessa savustuslastuja.

Grillauksen jälkeen

Kun liha on valmista, ota se pois grillistä ja laita se vetäytymään alumiinifolioon.

Kun liha on jäähtynyt riivi se suikaleiksi, voit käyttää haarukkaa apuna.

South Carolina -kastike

Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä.

Lisää muut ainekset paitsi ketsuppi ja kiehauta.

Alenna lämpötila ja lisää ketsuppi. Kiehauta hiljalleen noin 15 minuuttia. Halutessasi voit paseerata kastikkeen painamalla sen siivilän läpi.

Tarjoilu

Tarjoile sämpylän tai hampurilaisen välissä tai vaikka uusien perunoiden kera South Carolina -kastikkeen kanssa. Lisukkeeksi sopii coleslaw -salaatti, jota saa ostettua kaupasta valmiina.

Ruokajuomaksi sopii hyvin teeman mukaisesti esim. Budweiser -olut. Nauti!

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA