Risotto à la henri Alén
Tykkäämiset
4 0
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

nopea, helppo

Risotto à la henri Alén

4:lle hengelle
Nopea
Helppo

Lisää

Ainesosat

  • 0
    laadukas riisi
  • 0
    kanaliemikuutio
  • 1
    pieni sipuli
  • 0
    valkoviiniä (ei Foodien valikoimassa)
  • 0
    parmesan-juustoa
  • 0
    voita
 

Ohjeet

1. Valitse laadukas riisi. Carnaroli, vialone tai arborio. Scotti isoista merkeistä paras.

2. Varaa desiä riisiä kohden noin 4dl nestettä. Liemi mieto kanaliemi tai kasvisliemi. Kalaliemikin käy. Loraus hapokasta viiniä

3. Kuullota hieman sipulia ja riisit, lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Kokoajan sekoittaen, lientä lisäten kyps 15min. Tasan.

4. Lisää joukkoon parmesania noin 2rkl per syöjä. Raasteena. Mielummin edellisenä päivänä raast. Silloin kuivaa = rakenne ei venyvä

5. Kattila sivuun ja lisää voita noin 1rkl per syöjä. Suolaton voi parempi, koska suolaa helpoo lisätä. Sekoita joukkoon ja nauti! #twetkokki

Summa summarum. 1. Hyvä riisi+liemi+kuiva parmesan+voi=17min= täydellinen ruoka #risotto #twetkokki