Risotto primavera
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

Huhtikuun Reseptit, sisältää sitrusta, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää maitoa, gluteeniton, paistokset, muut

Risotto primavera

4 annosta

 

Parsalla, herneillä ja sitruunalla maustettuna risotto saa ylleen upean kevätasun.

Lisää

Ainesosat

  • 0.5 kpl
    nippua (250 g) vihreää tankoparsaa
  • 1 kpl
    kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
  • 1.5 kpl
    salottisipulia
  • 3 dl
    risottoriisiä
  • 2 rkl
    voita
  • 3 dl
    kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl
    parmesaanijuustoraastetta
  • 1 dl
    hienonnettua kevätsipulia
  • 0.5 pussia
    (100 g) pakasteherneitä
  • 1 dl
    ruokakermaa
  • 0.3 kpl
    ruukkua rucolaa
  • 1 rkl
    raastettua sitruunankuorta
  • 8 dl
    vettä
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kuori parsat, poista puumainen tyvi ja paloittele noin 1 cm:n paloiksi. Keitä parsapalat pienessä määrässä suolalla maustettua vettä noin 5 minuuttia. Valuta. Kiehauta vesi. Liuota kasvisliemikuutio veteen. Pidä liemi kuumana. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja riisiä voissa kattilassa hetki. Lisää valkoviini kahdessa erässä ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Sekoita kasvislientä 1–2 desiä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää uusi erä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Raasta juusto ja hienonna kevät-sipulit riisin kypsyessä. Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin, lisää suola, juusto, kevätsipulit, parsat, herneet ja kerma. Anna hautua hetki, sekoita, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos risotto tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä. Viimeistele rucolalla ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa heti.