Rosmariinipataleipä
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, suolainen, sisältää gluteenia, kasvisruoka, Pohjoismaat, suomalainen, sisältää viljaa, välipala, lisäkkeet, vähälaktoosinen, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, suolaiset leivonaiset

Rosmariinipataleipä

10 annosta

 

Pataleivän tekeminen on helppoa, mutta vaatii aikaa. Taikinaa ei tarvitse vaivata missään vaiheessa.

Lisää

Ainesosat

  • 4 dl
    vettä
  • 3.5 dl
    hiivaleipävehnäjauhoja
  • 3.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 tl
    kuivahiivaa
  • 0.5 tl
    rosmariinia
  • 2 tl
    suolaa
  • Pinnalle
  • 0.5 tl
    rosmariinia
  • 0.5 tl
    hiutalesuolaa
 

Ohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon 42-asteinen vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla. Kohota huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Kumoa taikina jauhotetun leivinpaperin päälle. Taikina löystyy kohotessaan. Muotoile taikina pyöreäksi nostelemalla reunoja leivän päälle. Anna levätä peitettynä 1/2 tuntia. Pane 3 litran vetoinen pata tai kattila kylmään uuniin. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kumoa taikina tai nosta paperin päällä pataan, pane kansi päälle. Tee halutessasi leivän pintaan viiltoja. Ripottele pinnalle rosmariini ja suola. Paista 30 minuuttia kannen alla ja ilman kantta 15 minuuttia. Nosta leipä padasta jäähtymään.