Rosolli
Tykkäämiset
8 5
Osuvuus
89%


Muut luokittelutiedot

salaatti, kasvisruoka, keskitaso, sisältää maitoa

Rosolli

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 5 kpl
    Punajuurta
  • 0.1 tl
    valkopippuria
  • 1 kpl
    maustekurkkua
  • 1 kpl
    omenaa
  • 1 kpl
    sipulia
  • 1 tl
    Sokeria
  • 0.8 rkl
    väkiviinaetikkaa
  • 2.5 dl
    Flora vispiä
  • 4 kpl
    perunaa
  • 4 kpl
    porkkanaa
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kypsennä juurekset: Keitä punajuuret kuorineen omassa kattilassa kypsiksi. Keitä perunat ja porkkanat kuorineen kevyesti suolatussa vedessä kypsiksi. Kuori ja kuutioi jäähtyneet juurekset erikseen. Mausta tarvittaessa suolalla. Keitettyjen punajuurien tilalle sopivat myös etikkapunajuuret. Kuori ja kuutioi jäähtyneet juurekset. Hienonna sipuli, kuutioi maustekurkku ja kuorittu omena. Laita ainekset ryhmittäin tarjoiluastiaan. Valmista kastike: Vaahdota Flora Vispi, sokeri, suola ja valkopippuri löysäksi vaahdoksi. Mausta vaahto etikalla ja tarvittaessa jatka vaahdottamista. Idea! Voit värjätä kastikkeen punaiseksi ruokalusikallisella (etikka)punajuuren lientä. Jos vaahto löystyy liikaa, jatka vaahdottamista kunnes rakenne on sopivaa. Tarjoa rosollia joulupöydässä läpi aterian.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA