Rosvosoppa
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

keitto, varaa aikaa, pääruoka, keskitaso

Rosvosoppa

20:lle hengelle
Varaa aikaa
Keskitaso

 

Ehkä paras lämmittävä keitto ikinä! Keitto on suht isotöinen ja siksikin sitä kannattaa tehdä suoraan 10 litran kattilaan mitoitettu määrä, keitto kun vain paranee lämmityskertojen myötä ja sitä voi pakastaa ihan surutta ilman että raaka-aineet muuttaa muotoaan pakkasessa. Suosittelen kokeilemaan!

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    500g palsternakkaa
  • 1 kpl
    500g juuriselleriä
  • 1 kpl
    500g porkkanaa
  • 1 kpl
    500g sipulia
  • 1 kpl
    300-400g tomaattipyrettä
  • 1 kpl
    2-3tl valkopippuria
  • 1 kpl
    n. kilo perunoita
  • 1 kpl
    800g jauhelihaa
  • 1 kpl
    5 lihaliemikuutiota
  • 1 kpl
    2-3 paprikaa
  • 1 kpl
    7l vettä
  • 1 kpl
    3-4tl suolaa
 

Ohjeet

Kuori palsternakka, juuriselleri ja porkkana ja raasta ne karkeaksi raasteeksi tai suikaloi ohueksi. Kuori sipulit ja pilko pieneksi. Freesaa kaikki aiemmin mainitut kasvikset pannulla, huuhtele pannu välissä ja kaada huuhdeliemi kattilaan. Pyörittele tomaattipyre ja valkopippuri keskenään kuumalla pannulla. Lisää loput nesteet, lihaliemikuutiot ja suolaa, anna kiehua miedolla lämmöllä. Itse annan keiton muhia pari-kolme tuntia jopa niin, että olen lisännyt sinne jo jauhelihan. Paista jauheliha ja lisää kattilaan, kuori perunat ja raasta karkeaksi tai suikaloi ohueksi ja lisää keittoon. Kun perunatkin on kypsyneet tarkista maku ja lisää joukkoon kuutioidut paprikat. Seuraksi sopii loistavaksi vaalea leipä, joko patonki, peltileipä tai tuoreet sämpylät.