Rouheinen pannuleipä
Tykkäämiset
13 1
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

leivät ja hampurilaiset, vähälaktoosinen, maidoton, kasvisruoka, munaton, kevyt, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Rouheinen pannuleipä

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • vettä (voiteluun)
  • 5 dl
    vettä
  • 1 rkl
    sokeria
  • 1 ps
    Sunnuntai Kuivahiivaa
  • 3 dl
    Elovena-kaurahiutaleita
  • 0.5 dl
    Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
  • Elovena Kaurahiutaleita (pinnalle)
  • 8 dl
    Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoa
  • 1.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen kaurahiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää suola, sokeri, huoneenlämpöinen margariini ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele päälle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi (noin 35 x 25 cm). Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Voitele pinta vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Leikkaa levy taikinapyörällä tai terävällä veitsellä kevyesti painaen neliöksi, ei kuitenkaan pohjaan asti.

Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Vinkki: Kasta taikinapyörä jauhoihin, jos se tarttuu taikinaan.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA