Rouheiset sämpylät
Tykkäämiset
2 1
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

leivät ja hampurilaiset, vähälaktoosinen, maidoton, kasvisruoka, munaton, kevyt, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Rouheiset sämpylät

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 5 dl
    vettä
  • 1 ps
    Sunnuntai Kuivahiivaa
  • 1 dl
    Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
  • 2 rkl
    sokeria
  • 12.5 dl
    Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoa
  • 1.8 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola ja sokeri. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikina tangoksi ja jaa 25 palaan. Leivo palat pyöreiksi tai soikeiksi sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.