Routakaritsa
Tykkäämiset
0 1
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_huhtikuun_reseptit, proteiinipitoinen, sisältää lammasta, sisältää lihaa, sisältää valkosipulia, Pohjoismaat, suomalainen, sisältää maitoa, pähkinätön, omenaton, munaton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka, paistokset

Routakaritsa

8 annosta

 

Jäisestä karitsanpaistista valmistuu vaivatta mehevä juhlaruoka. Viimeistele se rapealla yrtti-parmesaanikuorrutteella.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    (2 ½ kg) karitsan putkiluupaisti (pakaste)
  • 0.8 dl
    (3/4 dl) karkeaa merisuolaa
  • 1 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 4 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 kpl
    sipuli
  • 0.2 kpl
    (1/4) ruukkua timjamia
  • Kuorrutus
  • 0.8 kpl
    (3/4) ruukku timjamia
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 50 g
    parmesaanijuustoa
  • 0.8 dl
    (3/4 dl) rypsiöljyä
  • Lisäksi
  • 1 kpl
    iso paistopussi
 

Ohjeet

Nosta jäinen paisti paistopussiin pellille. Laita suola paistin alle ja päälle. Rouhi pintaan pippuria.

Kuori ja lohko sipuli. Paina valkosipulit rikki veitsen lappeella. Laita sipulit ja timjami pussiin. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan höyryaukko.

Paista 90-asteisessa uunissa 7–9 tuntia halutusta kypsyydestä riippuen. 64-asteinen liha on punertava, 72-asteinen kypsä. Aseta paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan muutaman tunnin paiston jälkeen.

Tarkista, ettei se osu luuhun. Ota kypsä paisti uunista ja valele irronneella liemellä. Anna vetäytyä pussissa 1–2 tuntia. Nosta paisti pellille. Poista rasvakerros paistin pinnalta.

Valmista kuorrute. Silppua timjami, viipaloi valkosipuli ja raasta parmesaani. Lisää öljy ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä kuorrute paistin pintaan ja paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Leikkaa tarjolle.