Ruislimppu
Tykkäämiset
0 1
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, leivonnaiset, varaa aikaa, laktoositon, maidoton, munaton, pähkinätön, sokeriton, suklaaton, helppo, suomalainen

Ruislimppu

1 kappaletta
Varaa aikaa
Helppo

 

Helppo, perinteisen makuinen ruislimppu

Lisää

Ainesosat

  • 0.5 tl
    kuivahiivaa
  • 8 dl
    Ruisleipäaines
  • 4 dl
    lämmintä vettä
  • 1 tl
    suola
 

Ohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Jätä taikina tekeytymään yöksi (12-16h).

Kun taikina on seissyt vähintään 12h, muotoile siitä jauhotetulla pöydällä limppu ja jätä liinan alle kohoamaan.

Laita kannellinen pata kylmään uuniin ja uuni lämpiämään 250 asteeseen. Kun pata on kuuma, laita leipä pataan, kansi kiinni ja uuniin. 15 min jälkeen pudota lämpotila 225 asteeseen. Paista vielä 30 min, jonka jälkeen poista kansi ja jatka paistamista vielä n. 15 min.