Runebergin kääretorttu
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

sisältää sokeria, suomalainen, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, sisältää maitoa, jälkiruoka, uuniruoka, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Runebergin kääretorttu

16:lle hengelle

 

Rullaa runebergintorttu vaihteeksi kääretortuksi. Täytä torttu vadelmahillon lisäksi tuorejuustolla notkistetulla valkosuklaalla.

Lisää

Ainesosat

  • 4 kpl
    kananmunaa
  • 1 dl
    fariinisokeria
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 1 dl
    mantelijauhetta
  • 1 dl
    mantelirouhetta
  • 0.5 dl
    perunajauhoja
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 1 tl
    kanelia
  • 0.5 tl
    kardemummaa
  • 0.5 tl
    inkivääriä
  • Täyte
  • 200 g
    valkosuklaata
  • 1 rkl
    tuorejuustoa
  • 2 dl
    vadelmahilloa
  • Kuorrute
  • 0.8 dl
    (¾ dl) tomusokeria
  • 1.5 tl
    vettä
 

Ohjeet

Säädä uuni 225 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseos kananmunavaahtoon kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Kypsennä uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille.

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää tuorejuusto sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos torttupohjalle. Jätä saumaksi tulevasta reunasta muutama sentti ilman täytteitä.

Säästä 2–4 rkl hilloa koristeluun. Levitä loppu hillo suklaan päälle. Kääri torttu leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri leivinpaperi tortun ympärille ja anna tortun vetäytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.

Sekoita tomusokeri ja 1 tl vettä. Lisää tarvittaessa vettä muutama tippa kerrallaan. Valuta kuorrute esimerkiksi lusikankärjellä kääretortulle. Koristele vadelmahillolla.