Runebergin kakku
Tykkäämiset
8 4
Osuvuus
91%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, vaikea, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Runebergin kakku

10:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    korppujauhoja
  • 2 dl
    sokeria
  • 2
    kananmunaa
  • 2 dl
    keksin- tai piparinmuruja
  • 2 tl
    leiinjauhetta
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 200 g
    margariinia
  • 0.5 tl
    manteliaromia tai 1 tl kardemummaa
  • 1.5 dl
    maitoa tai omenamehua
  • Kostutus:
  • 1 dl
    vettä
  • 0.5 tl
    manteliaromia tai 2 rkl punssia
  • Pinnalle:
  • 1.5 dl
    vadelmahilloa
  • Kuorrutus:
  • 1 dl
    tomusokeria
  • 0.5 rkl
    vettä
 

Ohjeet

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Mausta taikina manteliaromilla tai kardemummalla. Sekoita neste taikinaan viimeisenä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kostuta jäähtynyt kakku veteen sekoitetulla manteliaromilla tai punssilla ja levitä pinnalle vadelmahilloa. Anna maustua. Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna koristelua varten. Siirrä kuorrutusseos pieneen muovipussiin, leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja pursota koristekuvioita kakun pinnalle.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA