Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Runebergin torttu
Tykkäämiset
1 4
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä

Runebergin torttu

10:lle hengelle
Keskitaso

 

Runebergintorttu on perinteisesti pieni leivos, mutta herkku maistuu erinomaisesti myös kakun muodossa.

Lisää

Ainesosat

  • 0
    (1 dl vadelmahilloa)
  • 1 dl
    kermaa tai maitoa tai omenamehua
  • 2 dl
    vehnäjauhoja
  • 3 dl
    sokeria
  • 4 dl
    piparkakunmuruja
  • 1.5 tl
    leivinjauhetta
  • 250 g
    leivontamargariinia
  • 4 kpl
    munaa
  • 1 pussi
    (60 g)mantelijauhetta
  • Päälle
  • 0
    tomusokerikuorrute
  • 1 dl
    vadelmahilloa
 

Ohjeet

Voitele ja jauhota torttuvuoka hyvin. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Riko piparkakut kaulimella murskaten muovipussissa tai monitoimikoneessa. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita keskenään piparkakunmurut, mantelijauhe, jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Sekoita sinne lopuksi neste. Kaada taikina vuokaan ja tasoita kakun pinta. Jos haluat kakun sisään hilloa, laita sitä taikinan päälle nokareina tässä vaiheessa. Kypsennä kakkua uunin alaosassa tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla. Ota kakku uunista, jäähdytä hiukan ja kumoa lautaselle. Nosta kakun päälle tasavälein vadelmahillonokareet ja levitä niiden ympärille tomusokerikuorrutetta. Sitä saat kaupasta valmiina, mutta voit sekoittaa sitä myös itse sekoittamalla tomusokeriin hiukan vettä tai munanvalkuaista (1/2 valkuaista/1/2 pkt tomusokeria).

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA