Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Runebergin tortut
Tykkäämiset
21 3
Osuvuus
95%


Muut luokittelutiedot

uunissa, kylmänä, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, klassikko, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa

Runebergin tortut

10:lle hengelle

 

Talven maistuva leivonnainen on runebergintorttu, jossa maistuvat jauhetut mantelit ja piparkakkumurska.

Lisää

Ainesosat

  • Tortut
  • 1 dl
    mantelia jauhettuna
  • 1 dl
    piparkakkuja murennettuna (tai muita pikkuleipiä)
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 150 g
    margariinia
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 1.5 dl
    vehnäjauhoja
  • Koristeeksi
  • 1 dl
    vadelmamarmeladia
  • 2 tl
    vettä (tai punssia)
 

Ohjeet

1. Sekoita kuivat aineet ja leivinjauhe keskenään. Pikkuleivät saat murennetuksi monitoimikoneessa tai nuijimalla pipareita muovipussissa esimerkiksi perunasurvimella. 2. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti3. Sekoita joukkoon jauhoseos4. Nostele taikinaa kahdella lusikalla vuokiin. 5. Paina torttuihin kostutetulla sormella syvennys ja pane siihen nokare marmeladia. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 13?15 minuuttia. 6. Anna jäähtyä jairrota leivonnaiset vuoista (paperimuotteja ei välttämättä tarvitse irrottaa).

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA