Runebergin tortut
Tykkäämiset
7 5
Osuvuus
90%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää pähkinöitä

Runebergin tortut

10:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 1.5 dl
    sokeria
  • 150 g
    margariinia
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 2
    munaa
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 1.5 dl
    jauhettua mantelia
  • 1.5 dl
    korrpujauhoja tai keksinmuruja
  • 2 tl
    jauhettua kardemummaa
  • 0.5 dl
    kermaa tai maitoa
  • Pinnalle
  • 2 tl
    vettä
  • 1 dl
    tomusokeria
  • 0.9 dl
    vadelmamarmeladia tai -hilloa
 

Ohjeet

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen huolellisesti vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen kerman tai maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina korkeareunaisiin muffinivuokiin ja tasoita pinta. Paina lusikalla keskelle kolo ja valuta lusikallinen vadelmahilloa koloihin. Paista tortut 200 asteessa 20?25 minuuttia koosta riippuen. Anna niiden jäähtyä hetken aikaa ritilällä ennen kumoamista. Nosta nokare hilloa vielä painuneen hillosilmän päälle. Sekoita tomusokerista ja vedestä kuorrute. Valuta kuorrutetta hillon ympärille.