Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Runebergintortut
Tykkäämiset
4 5
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää pähkinöitä

Runebergintortut

15:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 3.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 1.5 tl
    leivinjauhetta
  • 2
    munaa
  • 200 g
    margariinia
  • 1 dl
    sokeria
  • 1 dl
    fariinisokeria
  • 1 dl
    kevytkermaa
  • 0.8 dl
    mantelirouhetta
  • 1.5 dl
    korppujauhoa tai keksinmuruja
  • 0
    (2-3 tippaa karvasmanteliöljyä)
  • Täyte
  • 0
    vadelmahilloa
  • Kuorrutus
  • 2 dl
    tomusokeria
  • 1 rkl
    vettä
 

Ohjeet

Vaahdota margariini ja sokerit. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi varovasti karvasmanteliöljyä maun mukaan. Annostele taikina paperivuokiin tai voideltuihin metallivuokiin. Painele pinta tasaiseksi käsin. Kostuta sormet vedellä tai ota hieman jauhoja niihin, jotta taikina ei tartu. Tee tortun keskelle syvennys ja täytä vadelmahillolla. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele. Jos vadelmahillo on painunut sisään, lisää hilloa ja pursota kuorrutus hillon ympärille.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA