Ruutuleivät
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää lihaa, italialainen, Pohjoismaat, sisältää viljaa, sisältää maitoa, välipala, alkuruoka, pääruoka, uuniruoka, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset

Ruutuleivät

4 annosta

 

Pitkä telkkari-ilta vaatii kunnon eväät. Tee ruutuleivät etukäteen valmiiksi jääkaappiin ja paista mainostauolla, niin suosikkiohjelman seuraaminen ei keskeydy.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    (250 g) esipaistettu ciabatta-leipä
  • 50 g
    salamia
  • 250 g
    mozzarellaa
  • 0.5
    punaista paprikaa
  • 2 rkl
    pestokastiketta
  • 1.5 rkl
    oliiviöljyä
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) mustapippuria
  • 1 tl
    oreganoa
 

Ohjeet

Säädä uuni 200 asteeseen.

Leikkaa leipä neljään osaan. Ruuduta kukin pala terävällä veitsellä siten, että pohja ja reunat jäävät ehjiksi. Leikkaa salamiviipaleet suikaleiksi, viipaloi mozzarella ja suikaloi paprika. Sivele väleihin pestokastiketta sinne tänne. Täytä välit mozzarellalla, salamilla ja paprikalla.

Repäise foliosta neljä 15 x 15 cm:n kokoista palaa. Nosta leivät folion päälle ja taittele reunat leipää vasten parin sentin korkeudelle. Foliovuoat varmistavat, että leivät pysyvät koossa eikä juusto pääse karkaamaan. Valuta leipien päälle hieman öljyä. Mausta mustapippurilla ja oreganolla.

Paista leipiä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut kauniisti ja leivät ovat kuumia myös sisältä.