Saaristolaisleipä
Tykkäämiset
11 2
Osuvuus
92%


Muut luokittelutiedot

varaa aikaa, keskitaso, sisältää maitoa, sisältää laktoosia, kasvisruoka, sisältää sokeria, sisältää vehnää, hiilihydraattipitoinen, kuitupitoinen, rasvaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia

Saaristolaisleipä

3 kappaletta
Varaa aikaa
Keskitaso

 

Dan Sukkerin saaristolaisleivän ohje.

Lisää

Ainesosat

  • Ainekset
  • 1 l
    piimää
  • 75 g
    hiivaa
  • 3 dl
    tummaa siirappia
  • 3 dl
    kaljamaltaita
  • 3 dl
    vehnä- ja ruisleseitä
  • 3 dl
    ruisjauhoja
  • 10 dl
    vehnäjauhoa
  • 1 rkl
    suolaa
  • Voiteluun
  • 1 osa
    siirappia
  • 3 osaa
    vettä
 

Ohjeet

Lämmitä piimä ja sekoita joukkoon hiiva ja muut ainekset. Anna taikinan nousta 1½ tuntia.

Jaa taikina kolmeen litran kartonkivuokaan. Paista leipiä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 2 tuntia. Valele siirappivedellä, kun leivät ovat kypsyneet noin 1½ tuntia.

Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.

Anna leipien tekeytyä viileässä pari–kolme päivää, niin ne ovat parhaimmillaan.

Reseptin on laatinut Dan Sukker

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA