Sacherkakku
Tykkäämiset
22 4
Osuvuus
94%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, keskitaso, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa

Sacherkakku

10:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    sokeria
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 120 g
    taloussuklaata
  • 2.5 dl
    Flora vispiä
  • 25 g
    Flora leivontamargariinia
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 150 g
    Flora leivontamargariinia
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 4 kpl
    kananmunan keltuaista
  • 4 kpl
    kananmunan valkuaista
  • 170 g
    taloussuklaata
  • 2 dl
    aprikoosimarmeladia
  • 0.5 rkl
    sokeri
 

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa miedolla lämmöllä liedellä tai mikroaaltouunissa. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset ja sulatettu suklaa rasva-sokerivaahtoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot seokseen. Lisää viimeisenä kananmuna-valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 180 °C lämpötilassa noin 40 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan ja täytä aprikoosimarmeladilla. Mittaa rasva ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes kuorrutus on tasaista. Jäähdytä hetken aikaa, kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Vatkaa Flora vispi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tarjoa sacherkakku Flora vispi-vaahdon kanssa.