Sacherkakku
Tykkäämiset
308 22
Osuvuus
100%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Sacherkakku

15:lle hengelle
Keskitaso

 

Ihana suklainen sacherkakku on klassikko. Nauti sacher kermavaahdon kera.

Lisää

Ainesosat

  • 5
    kananmunaa
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 2.5 dl
    sokeria
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 250 g
    margariinia
  • 250 g
    tummaa suklaata
  • Kostutus:
  • 1 dl
    vettä
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 0.5 dl
    tummaa rommia tai appelsiinimehua
  • Täyte:
  • 2 dl
    aprikoosihilloa
  • Kuorrutus:
  • 250 g
    tummaa suklaata
  • 50 g
    margariinia
 

Ohjeet

Valmista pohja. Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää vaahtoon vuorotellen suklaata ja jauhoja. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää mehu tai rommi. Halkaise kakkupohja kahteen osaan ja kostuta pohja. Levitä kakun väliin hilloa. Pane toinen kakkulevy päälle ja kostuta kakku pinnalta lopulla nesteellä. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Ota kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva nokareina. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista ja kiiltävää. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Tee kuorrutukseen kuvioita veitsenkärjellä. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä. Tarjoa lisänä kevyesti makeutettua kermavaahtoa.