Sadun Taatelikakku
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, makeat leivonnaiset, laktoositon, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, vähälaktoosinen, jälkiruoka, kohtuuajassa, keskitaso, sisältää maitoa, sisältää viljaa, sisältää munaa, Pohjoismaat, sisältää gluteenia, sisältää sokeria, sisältää vehnää, hiilihydraattipitoinen, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia

Sadun Taatelikakku

15:lle hengelle
Kohtuuajassa
Keskitaso

 

Joulun perinteinen taatelikakku, joka maistuu myös muulloin. Takuuvarma resepti!

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    kivettömiä taateleita
  • 200 g
    voita
  • 2 kpl
    kananmuna
  • 2.5 dl
    sokeria
  • 0.5 dl
    kuohukermaa
  • 4.5 dl
    vehnäjauhoa
  • 1 tl
    ruokasoodaa
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 2.5 dl
    vesi
 

Ohjeet

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa yhtenäiseksi mössöksi. Lisää seokseen voi ja anna sulaa. Lisää sitten sokeri, sekoita.

Tässä vaiheessa siirrä seos kattilasta taikinakulhoon. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan kerma ja kuivat aineet. Sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi tasaiseksi taikinaksi

Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.