Sahramipäärynät ja kanelijäätelö
Tykkäämiset
4 0
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, helppo, keittämällä, gluteeniton, kasvisruoka, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Sahramipäärynät ja kanelijäätelö

4:lle hengelle
Helppo

Lisää

Ainesosat

  • 6.5 dl
    omenamehua
  • 1 kpl
    kanelitanko
  • 1
    sitruunan mehu
  • 0.8 dl
    sokeria
  • 4 kpl
    kypsää, kiinteää päärynää
  • 0.2 g
    sahramia
  • Kanelijäätelö
  • 2 tl
    kanelia
  • 0.5 l
    vaniljajäätelöä
 

Ohjeet

Kiehauta omenamehu, sokeri ja kanelitanko korkeassa kattilassa ja lisää joukkoon sahrami ja sitruunamehu. Kuori päärynät, mutta älä poista karaa. Nosta päärynät sahramiliemeen ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Kokeile tikulla, että päärynät tuntuvat pehmeiltä. Anna päärynöiden jäähtyä liemessään. Sekoita paloiteltu ja hieman pehmennyt jäätelö sekä kaneli kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Nosta hetkeksi takaisin pakastimeen. Nosta päärynät annosmaljoihin ja valuta lientä päälle. Tarjoile kanelijäätelön kanssa.