Sahramipitko
Tykkäämiset
87 7
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, helppo, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä

Sahramipitko

10:lle hengelle
Helppo

Lisää

Ainesosat

  • 6.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    sokeria
  • 2.5 dl
    maitoa
  • 25 g
    hiivaa
  • 0.5 tl
    sahramia
  • 1.5 tl
    kardemummaa
  • 100 g
    voita tai margariinia
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Täyte
  • 1
    muna
  • 2 tl
    kanelia
  • 25 g
    voita
  • 150 g
    mantelimassaa
  • Voiteluun
  • 1
    muna
  • Pinnalle
  • 0.5 dl
    raesokeria
 

Ohjeet

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen suola ja sokeri. Murenna sekaan hiiva ja sekoita kunnes hiiva on täysin liuennut. Lisää kardemumma, sahrami ja osa jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja alusta taikina kimmoisaksi. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä sille pehmeä rasva. Raasta kylmä mantelimassa ja sekoita munan kanssa tasaiseksi. Levitä seos levylle ja ripottele pinnalle vielä kanelia. Kääri tiukaksi kääröksi ja nosta käärö leivinpaperoidulle pellille saumapuoli alaspäin. Leikkaa rullaan saksilla viiltoja ja käännä viillot vuorotellen vasemmalle ja oikealle. Paina pitkoa hieman sivuilta kasaan, että se kohoaa kauniisti. Voitele pitko munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia uunin alaosassa.