Saksalainen makkarapata
Tykkäämiset
2 9
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, kasvisruoka, makkarat, sisältää gluteenia, sisältää nautaa, sisältää lihaa

Saksalainen makkarapata

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    braatvurstia tai muuta maustettua makkaraa
  • 3 dl
    lihalientä
  • 800 g
    kaalia (noin)
  • 1 dl
    omenasosetta
  • 1
    sipuli
  • 1
    porkkana
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1 tl
    kuminaa
  • 1 rkl
    sinappia
  • 1 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl
    omenaviinietikkaa
  • 1 tl
    suolaa
  • Pinnalle
  • 0
    persiljaa
 

Ohjeet

Viipaloi makkarat. Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Ruskista makkarat kuivalla pannulla ja nosta ne sitten syrjään. Kuumenna pannulla öljy ja lisää siihen sipuli- ja kaalisuikaleet sekä porkkanat. Kääntele niitä hetken aikaa pannulla, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää kuuma lihaliemi ja anna hautua noin 15 minuuttia kannen alla. Lisää makkarat, omenasose sekä mausteet. Hauduta vielä 15-20 minuuttia. Tarjolle tuotaessa ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoile höyryävä pata perunaohukaisten kanssa. Ruokalehti 0405