Salamivoileipäkakku
Tykkäämiset
7 4
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

vaikea, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää sikaa, sisältää lihaa, sisältää sitrusta, sisältää laktoosia

Salamivoileipäkakku

10:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 9
    vaaleaa paahtoleipäviipaletta
  • 6
    tummaapaahtoleipäviipaletta
  • Kostutus
  • 4 rkl
    lihalientä
  • Täyte
  • 0
    ripaus mustapippuria
  • 1 rkl
    sinappia
  • 2
    avokadoa
  • 2 rkl
    sitruunamehua
  • 0.5 dl
    hienonnettua persiljaa
  • 250 g
    palvikinkkua viipaleina
  • 200 g
    maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g
    raejuustoa
  • 0.8 tl
    suolaa
  • Kuorrute
  • 1
    ruukku hienonnettua persiljaa
  • 200 g
    sulatejuustoa
  • 0.5 dl
    ranskankermaa
  • Koristeluun
  • 0
    persiljaa
  • 100 g
    ohuita meetvurstiviipaleita
  • 10
    pientä kirsikkatomaattia
  • 10
    minimozzarellapalloa
 

Ohjeet

Leikkaa leivistä ohuet reunat pois. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen 1,5 l leipävuoka kelmulla. Nosta vuokaan pohjalle kolme vaaleaa leipäviipaletta peräkkäin. Kostuta leipäviipaleet lihaliemellä sudilla sivellen. Jauha täytettä varten kinkkuviipaleet ja avokadot hienoksi massaksi. Lisää sitruunamehu sekä tuorejuusto ja raejuusto. Lisää mausteeksi hienonnettu persilja ja suola sekä rouhittu mustapippuri. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kokoa kakku panemalla vuorotellen tummaa ja vaaleaa leipää sekä väleihin tahnaa. Nosta kakun päälle kostea voipaperi, kelmu sekä kevyt paino. Siirrä kakku viileään yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja tasoita reunat ylitse pursunneesta tahnasta. Notkista sulatejuusto ranskankermalla ja päällystä kakku tahnalla. Painele kakun reunoille kevyesti hienonnettua persiljaa. Koristele pinta meetvurstiruusukkeilla, kirsikkatomaateilla ja mozzarellapalloilla.