Salmorejo-keitto
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

vegaaninen, sisältää sokeria, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, kasvisruoka, välimeri, sisältää viljaa, välipala, alkuruoka, suklaaton, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, keitto, kalaa, salaatti

Salmorejo-keitto

4 annosta

 

Alkuruokana tai lounaana tarjottava, kylmä salmorejo on espanjalaisen gazpachon serkku.

Lisää

Ainesosat

  • 3 kpl
    isoa tomaattia
  • 2 viipaletta
    paahtoleipää
  • 2 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 prk
    (400 g) säilyketomaatteja
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 1.5 tl
    viinietikkaa
  • 1 ripaus
    sokeria
  • 0.5 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl
    oliiviöljyä
  • 1 tl
    suolaa
  • 1 dl
    vettä
  • Koristeeksi
  • 1
    mantelilastuja
  • 1
    persiljaa
 

Ohjeet

Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Paloittele leipäviipaleet.

Kuori valkosipulit. Pane tomaatit, valkosipulinkynnet, leipäpalat ja tomaattisäilyke liemineen tehosekoittimeen. Soseuta keitto sileäksi.

Lisää vesi, sitruunamehu, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Käytä konetta hetki. Lisää lopuksi öljy. Tarkista keiton maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Viilennä keitto hyvin jääkaapissa ennen tarjoamista. Lisää kuivalla pannulla paahdettuja mantelilastuja ja persiljasilppua annosten pinnalle.