Savujuusto-parsakeitto
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

munaton, gluteeniton, pääruoka, keitto, salaatti

Savujuusto-parsakeitto

4 annosta

 

Mausta parsakeitto savujuustokermalla ja viimeistele rapealla pekonilla. Täyteläinen soppa on lautasella alle puolessa tunnissa.

Lisää

Ainesosat

  • 500 g
    parsa
  • 1 kpl
    sipuli
  • 1 rkl
    rypsiöljy
  • 8 dl
    vettä
  • 2 kpl
    kasvisliemikuutio
  • 1 tlk
    savujuustoruokakerma
  • 1 rkl
    maissitärkkelys
  • 0.2 tl
    jauhettu valkopippuri
  • ripaus suolaa
  • Lisäksi
  • 4 kpl
    pekoniviipaletta
 

Ohjeet

1. Katkaise parsoista pois kova tyvi ja kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Paloittele parsat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota parsaa ja sipulia öljyssä kattilassa 1 minuutti.

2. Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Poimi muutama parsannuppu liemestä ja säästä koristeeksi. Keitä loppuja parsoja vielä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.

3. Paahda pekoniviipaleet pannulla rapeiksi ja laita talouspaperille kuivumaan.

4. Soseuta parsat liemineen sauvasekoittimella. Sekoita maissitärkkelys kermaan. Vatkaa seos keittoon ja anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.

5. Silppua pekoni. Jaa keitto kulhoihin. Lisää parsannuput ja pekoni keiton pinnalle.