Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

Huhtikuun Reseptit, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää kalaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, alkuruoka, sokeriton, gluteeniton, pääruoka

Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku

15 annosta

 

Perhejuhlien pöydässä on aina tilaa mehevälle voileipäkakulle. Savukalan makupariksi sekoitetaan raikas mummonkurkkutäyte.

Lisää

Ainesosat

  • 18 viipaletta
    täysjyväpaahtoleipää
  • Mummonkurkkutäyte
  • 1 kpl
    (noin 300 g) kurkku
  • 2 rkl
    väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl
    sokeria
  • 0.2 tl
    (¼ tl) pippuria
  • 3 rkl
    kapriksia
  • 1 dl
    silputtua tilliä
  • 200 g
    maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g
    ranskankermaa
  • 1 tl
    suolaa
  • Savulohitäyte
  • 200 g
    lämminsavulohta
  • 200 g
    kylmäsavulohta
  • 100 g
    ruokasulatejuustoa (Koskenlaskija ruoka)
  • 200 g
    ranskankermaa
  • 3 rkl
    piparjuuritahnaa
  • 2.5 rkl
    sitruunamehua
  • 1 dl
    silputtua ruohosipulia
  • 0.2 tl
    (¼ tl) pippuria
  • 0.4 tl
    (¼–½ tl) suolaa
  • Kostutus
  • 1 dl
    kalalientä (mietoa)
  • 2 rkl
    sitruunamehua
  • Kuorrutus
  • 150 g
    ruokasulatejuustoa (Koskenlaskija ruoka)
  • 100 g
    maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g
    ranskankermaa
  • Koristeeksi
  • 125 g
    viipaloitua kylmäsavulohta
  • 1 kpl
    ruohosipulia
  • 3 rkl
    kapriksia
  • 1 dl
    pakasteherneitä
  • 1 kpl
    kurkku
 

Ohjeet

Valmista ensin täytteet.

Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Liuota mausteet väkiviinaetikkaan. Sekoita liemi kurkkukuutioihin. Anna maustua 20 minuuttia. Valuta enin neste pois. Hienonna kaprikset ja silppua tilli. Sekoita kurkkukuutioiden joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään, lisää joukkoon kurkkuseos. Tarkista maku.

Ruodi ja silppua lämminsavulohi. Laita jääkaappiin odottamaan.

Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi suikaleiksi. Yhdistä sulatejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon kylmäsavulohisuikaleet, piparjuuritahna, sitruunamehu, ruohosipuli ja pippuri. Mausta suolalla.

Sekoita kostutusliemi. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Peitä leikkuulauta kahdella isolla, ristikkäin asetetulla muovikelmulla. Asettele 6 leipäviipaletta vierekkäin kahteen riviin kelmun päälle. Kostuta sutimalla lientä tasaisesti leipäviipaleille. Levitä päälle kurkkutäyte. Peitä uudella leipäkerroksella, kostuta leivät.

Levitä seuraavaksi leipien päälle kylmäsavulohitäyte ja ripottele sen päälle lämminsavulohi. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta se. Kääri kakku kelmun sisään ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Kuorruta ja koristele kakku seuraavana päivänä. Sekoita kuorrutusainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle. Peitä sivut kevyellä kuorrutuskerroksella. Leikkaa kurkku kakun korkuisiksi paloiksi. Viipaloi palat pitkittäin juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Peitä kakun sivut kurkkuviipaleilla.

Kehystä kakun päällys sulaneilla pakasteherneillä. Pyöräytä kylmäsavulohiviipaleista ruusukkeita. Sommittele ruohosipulin varsista ja lohiruusuista kukkia kakun pinnalle. Lisää kapriksia nupuiksi.