Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Savulohipizza 2
2 kappaletta

” Tämä pizzapohja valmistetaan juurimenetelmällä, jossa aromikas maku syntyy pitkästä kohotuksesta kylmässä. Jos haluat valmistaa pizzan heti, tee taikina perinteiseen tapaan lämpimään veteen ja kohottamalla se huoneenlämmössä.
Ainesosat
- Taikina
-
15 gtuorehiivaa tai 0,5 tl kuivahiivaa
-
5 dldurumvehnäjauhoja
-
0.5 tlsuolaa
-
2 dlkylmää vettä
- Kastike
-
1 tloreganoa
-
1 prk(200 g) paseerattua tomaattia
-
0.5 dltomaattisosetta
-
2 tlfariinisokeria
-
ripausrouhittua mustapippuria
-
ripaussuolaa
- Täyte
-
3 dljuustoraastetta
-
200 glämminsavulohifileetä
-
10kirsikkatomaattia
- Lisäksi
-
rucolasalaattia
Ohjeet
Liuota hiiva kylmään veteen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikinakulho ja nosta viileään vähintään vuorokaudeksi. Taikina voi seistä jääkaapissa 2–3 vuorokautta. Näin maku tiivistyy.
Ota taikina huoneenlämpöön. Lämmitä uuni pellin kanssa 250 asteeseen. Soseuta kastikkeen ainekset keskenään. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja painele ja venytä ohuiksi pitsapohjiksi. Nosta pitsapohjat leivinpaperiarkeille. Levitä kastike pitsapohjille ja levitä päälle juustoraaste. Asettele pinnalle savulohipaloja ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Siirrä pitsat leivinpaperin kanssa kuumalle uunipellille ja paista yksitellen 12–15 minuuttia.
© SOK