Savulohipizza 2
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää gluteenia, Pohjoismaat, suomalainen, sisältää laktoosia, sisältää kalaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka, kalaa

Savulohipizza 2

2 kappaletta

 

Tämä pizzapohja valmistetaan juurimenetelmällä, jossa aromikas maku syntyy pitkästä kohotuksesta kylmässä. Jos haluat valmistaa pizzan heti, tee taikina perinteiseen tapaan lämpimään veteen ja kohottamalla se huoneenlämmössä.

Lisää

Ainesosat

  • Taikina
  • 2 dl
    kylmää vettä
  • 15 g
    tuorehiivaa tai 0,5 tl kuivahiivaa
  • 0.5 tl
    suolaa
  • 5 dl
    durumvehnäjauhoja
  • Kastike
  • 1 tl
    oreganoa
  • 1 prk
    (200 g) paseerattua tomaattia
  • 0.5 dl
    tomaattisosetta
  • 2 tl
    fariinisokeria
  • ripaus
    suolaa
  • ripaus
    rouhittua mustapippuria
  • Täyte
  • 3 dl
    juustoraastetta
  • 200 g
    lämminsavulohifileetä
  • 10
    kirsikkatomaattia
  • Lisäksi
  • rucolasalaattia
 

Ohjeet

Liuota hiiva kylmään veteen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikinakulho ja nosta viileään vähintään vuorokaudeksi. Taikina voi seistä jääkaapissa 2–3 vuorokautta. Näin maku tiivistyy.

Ota taikina huoneenlämpöön. Lämmitä uuni pellin kanssa 250 asteeseen. Soseuta kastikkeen ainekset keskenään. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja painele ja venytä ohuiksi pitsapohjiksi. Nosta pitsapohjat leivinpaperiarkeille. Levitä kastike pitsapohjille ja levitä päälle juustoraaste. Asettele pinnalle savulohipaloja ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Siirrä pitsat leivinpaperin kanssa kuumalle uunipellille ja paista yksitellen 12–15 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA