Savusilakkakiusaus
Tykkäämiset
95 287
Osuvuus
98%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, uunissa, gluteeniton, kalaa, sisältää kalaa, sisältää maitoa, sisältää sikaa, sisältää lihaa, sisältää laktoosia

Savusilakkakiusaus

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    nippu tilliä
  • 0
    pippuria
  • 1.5 dl
    vettä
  • 1 kg
    savusilakoita
  • 600 g
    pakastettua peruna-sipuliseosta tai 6-7 perunaa ja 2 sipulia suikaloituna
  • 4 dl
    ruoanvalmistuskermaa
  • 0
    100-150 g kastikelihaa tai sian sivua kuutioina halutessasi
  • 1 tl
    suolaa
  • Vuokaan:
  • 1 rkl
    voita
 

Ohjeet

Perkaa savusilakat käsin niin, että saat niistä ainakin selkälihat talteen. Voit käyttää ruokaan myös kylkilihat ja mädit sekä ainakin osan nahkaa, josta tulee voimakasta savun makua. Kuori ja suikaloi perunat ja sipulit ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneen karkealla raastinterällä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele laakea uunivuoka voilla. Lado siihen vuorotellen peruna-sipuliseosta ja kalapaloja. Mausta kerrokset tillisilpulla ja suolalla. Musta- tai valkopippuriakin voit lisätä, joskaan se ei ole välttämätöntä. Paina ainekset kädellä tasaiseksi kerrokseksi. Lisää päälle kerma ja sen verran vettä, että neste pilkottaa hiukan päällimmäisen perunakerroksen lomasta. Levitä päälle pieniksi kuutioidut lihapalaset, jotka mehevöittävät paistoksen. Jos et halua käyttää lihaa, voit myös peittää pinnan suojaavalla juustoraasteella. Kypsennä kiusausta uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Tarjoa lisänä salaattia.