Savusilakkaletut
Tykkäämiset
1 2
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, pääruoka, välipala, helppo, pannulla, kalaa, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa

Savusilakkaletut

20:lle hengelle
Helppo

Lisää

Ainesosat

  • Taikina
  • 0
    paistamiseen rasvaa
  • 1
    kananmuna
  • 1 dl
    ruisjauhoja
  • 1 rkl
    öljyä
  • 4 dl
    maitoa
  • 1.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 300 g
    savusilakoita tai hiillostettuja silakoita
  • Kastike
  • 1 dl
    tilliä tai ruohosipulia
  • 2 dl
    kermaviiliä
  • 2
    keitettyä kananmunaa
  • 0
    suolaa
 

Ohjeet

Sekoita lettutaikina ja jätä odottamaan. Irrota savusilakoista ruodot ja paloittele. Kuumenna ohukaispannulla rasvaa ja nosta savusilakan paloja pannulle. Kaada lettutaikinaa päälle ja paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Valmista kastike. Hienonna keitetyt ja kuoritut munat ja sekoita kermaviilin, suolan ja silputun yrtin kanssa. Tarjoile letut kastikkeen, perunasoseen ja salaatin kanssa.