Savusipulihilloke
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, vegaaninen, sisältää omenaa, sisältää valkosipulia, kasvisruoka, suomalainen, lisäkkeet, gluteeniton, uuniruoka, säilöntä

Savusipulihilloke

4 annosta

 

Kevyesti savuinen punasipulihilloke sopii joulun alkupalapöytään kalojen kaveriksi tai juuston ja leivän kanssa naposteltavaksi.

Lisää

Ainesosat

  • 4 kpl
    isoa punasipulia
  • 3 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl
    puna- tai omenaviinietikkaa
  • 2 dl
    hillosokeria
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 1 kpl
    savustuspussi tai laatikko ja savustuspuruja (saatavilla Prismoista)
 

Ohjeet

Kuumenna uuni savustuspussin ohjeen mukaan tai esilämmitä savustuspönttö.

Kuori punasipulit ja laita ne savustuspussiin kuorimattomien valkosipulinkynsien kanssa. Sulje pussi ja laita se uuniin 15 minuutiksi. Anna sipulien jäähtyä pussissa 10 minuuttia ennen avaamista. Jos käytät savustuspönttöä, savusta sipuleita noin 5 minuuttia.

Kiehauta etikka ja sokeri kattilassa niin, että sokeri liukenee.

Suikaloi huoneenlämpöiseksi jäähtyneet sipulit mahdollisimman ohuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita sipulit kulhoon. Sekoita joukkoon suola ja lämmin etikka-sokeriliemi. Anna sipuleiden mehustua 20 minuuttia välillä sekoitellen.

Purkita sipulihilloke lasipurkkiin ja anna maustua jääkaapissa 1–3 päivää.