Savusipulileivät
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää sokeria, sisältää valkosipulia, suomalainen, sisältää munaa, sisältää viljaa, lisäkkeet, alkuruoka, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, leivät ja hampurilaiset

Savusipulileivät

4 annosta

 

Sipulit hautuvat mehukkaiksi savustuspussissa, ja varsista syntyy mainio maidoton levite.

Lisää

Ainesosat

  • 2 kpl
    sipulinippua
  • 2 rkl
    öljyä
  • 2 tl
    fariinisokeria
  • 1 kpl
    rosmariininoksa tai 2 tl kuivattua
  • 4 viipaletta
    vaaleaa leipää
  • 1 tl
    suolaa
  • Sipulinvarsilevite
  • 2 dl
    sipulinvarsia hienonnettuna
  • 1 kpl
    kananmuna
  • 0.5 dl
    seesaminsiemeniä
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 1 dl
    öljyä
  • 2 rkl
    valkoviinietikkaa
  • 1 rkl
    hunajaa
  • 2 tl
    vahvaa sinappia (esim. dijon)
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) rouhittua mustapippuria
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kuumenna uuni savustuspussin ohjeen mukaan. Halkaise isoimmat sipulit. Jätä sipuleihin noin 5 cm vartta ja pätki loput varret levitteeseen. Yhdistä sipulit, öljy, sokeri ja mausteet. Kumoa savustuspussiin. Sulje pussi ja laita uuniin 25 minuutiksi. Anna jäähtyä 10 minuuttia ennen avaamista.

Tee levite. Keitä kananmuna kovaksi (8 minuuttia). Jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori. Paahda siemeniä kuivalla pannulla minuutti; ota 2 rkl koristeluun. Kuori valkosipuli. Soseuta levitteen ainekset teho- tai sauvasekoittimella.

Paahda leivät. Levitä niille reilusti levitettä ja savusipuleita. Ripota siemeniä päälle.