Seiti-simpukkapata
Tykkäämiset
3 2
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pataruoka, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, kalaa, sisältää kalaa, sisältää mereneläviä, sisältää sitrusta

Seiti-simpukkapata

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    seitikuutioita
  • 1 prk
    (250/150 g) säilykesimpukoita
  • 1
    pieni sipuli
  • 1 tl
    jauhettua korianteria
  • 1
    tomaatti
  • 2 tl
    kurkumaa
  • 2 tl
    paprikajauhetta
  • 2 rkl
    sitruunamehua
  • 0.5 dl
    vettä
  • 0.5 tl
    ruokosokeria
  • 4 rkl
    oliiviöljyä
  • 1.5 dl
    kuivaa siideriä
  • 2
    valkosipulin kynttä
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sulata ja valuta seitikuutiot, valuta simpukat. Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleita, kurkumaa, paprikajauhetta ja korianteria öljyssä muutama minuutti. Kuutioi tomaatti ja lisää kasariin. Lisää loput aineet, simpukoita lukuun ottamatta, ja hauduta noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi simpukat, kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa riisin kanssa.