Serbialainen papuvuoka
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

uuniruoka, varaa aikaa, pääruoka, maidoton, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, helppo, Itä-Eurooppa ja Baltia, kasvisruoka, sisältää valkosipulia, vegaaninen

Serbialainen papuvuoka

12 annosta
Varaa aikaa
Helppo

 

Kaverilta vinkiksi saatu resepti, josta ei kuulemma voisi uskoa, että siinä on lähinnä vaan sipulia ja papuja. Erittäin edullinen ja herkullinen ruoka, joka on myös vegaaninen, mutta vaatii aikaa.

Lisää

Ainesosat

  • 450 g
    isoja valkoisia jättipapuja (saa aika monista etnisistä kaupoista)
  • 900 g
    sipulia
  • 2 dl
    auringonkukkaöljyä
  • 1 rl
    makeaa unkarilaista paprikamaustetta tai sitten tavallista
  • 4 kpl
    laakerinlehti
  • suolaa ja pippuria
  • 2 kpl
    hienonnettua valkosipulinkynttä
 

Ohjeet

Englanninkieliset ohjeet löytyvät täältä: www.food52.com/recipes/19697-prebranac-serbian-baked-beans

Ohjeet vapaasti käännettynä:

1. Liota papuja yön yli runsaassa vedessä.

2. Valuta vesi pois. Laita pavut kattilaan uuden veden kera (jokaista kupillista papuja kohti kolme kupillista vettä). Kiehauta korkeahkossa lämpötilassa ja alenna lämpöä. Anna hautua kunnes pavut ovat erittäin pehmeitä, noin puolitoista tuntia (keittoaika riippuu papujen koosta ja tyypistä, tarkista ohjeet pakkauksesta). Valuta vesi pois.

3. Esilämmitä uuni n. 200 asteeseen.

4. Leikkaa sipulit ohuiksi siivuiksi. Yhdistä sipulit ja öljy suuressa padassa, paistokasarissa tai paistinpannulla ja hauduttele noin 30 minuuttia kunnes sipulit ovat erittäin pehmeitä ja keltaisia väriltään. Saatat ehkä välillä joutua lisäämään hiukan vettä etteivät sipulit kuivu.

5. Kun sipulit ovat valmiita ota käyttöön suuri uunivuoka, jonne lisäät sipulit, pavut, valkosipulin, paprikamuasteen ja laakerinlehdet. Mausta vielä suolalla ja pippurilla, lisää noin 3 kupillista (~7 dl) vettä ja seikoita varovaisesti. (Papujen tulisi olla suurin piirtein veden peitossa, mutteivat saa uida siinä.)

6. Laita vuoka uuniin ja paista 1-1,5 tuntia, lisäten tarvittaessa vettä (pavut eivät koskaan saa olla täysin kuivia). Kun ruoka on valmis, pitäisi päällimmäisen papukerroksen olla hiukan karamellisoitunut ja kohtuullisen kuiva, samalla kun alempana olevien papujen tulisi olla kermaisen meheviä..

7. Anna ruoan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Anna sen muhia päivä jääkaapissa ja tarjoile huoneenlämpöisenä (mutta ei kylmänä) rapean leivän kera.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA