Sienipiiraat
Tykkäämiset
5 8
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

välipala, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, munaton, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Sienipiiraat

14:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Rahkavoitaikina
  • 125 g
    margariinia
  • 125 g
    maitorahkaa
  • 2 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 tl
    leivinjauhetta
  • Täyte
  • 1 dl
    hienonnettua sipulivartta tai ruohosipulia
  • 1 dl
    juustoraastetta
  • 200 g
    kanttarelleja tai herkkusieniä
  • 0.5 tl
    rakuunaa
  • 1 tl
    suolaa
  • Voiteluun
  • 1
    muna
 

Ohjeet

Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe koneella tai sormilla nyppien. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli voitaikina noin 30x40 cm levyksi jauhoja apuna käyttäen. Paina pyöreällä muotilla noin 8 cm halkaisijaltaan olevia levyjä. Valmista täyte. Hienonna sienet ja paista niitä pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta sienet. Kaada ne kulhoon ja sekoita hienonnetun sipulinvarsien ja juustoraasteen kanssa. Nostele ruokalusikallinen täytettä taikinalevyille ja taita levyt kolmioiksi. Nipistä taikinat yhteen keskeltä. Voitele pinnat munalla ja paista niitä 225 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.