Sienirisotto
Tykkäämiset
12 2
Osuvuus
92%


Muut luokittelutiedot

sisältää alkoholia, kasvisruoka, italialainen, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, keskitaso, kohtuuajassa, lisäkkeet, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, pääruoka, paistokset

Sienirisotto

4:lle hengelle
Kohtuuajassa
Keskitaso

 

Sienirisotto - tehty italialaiseen tapaan. Risottoriisiä, sipulia, sieniä, italialaista valkkaria, kasvislientä. Liemi lisätty kauhallinen kerrallaan. Unohtamatta parmesaanijuustoraastetta ja timjaminoksia.

Lisää

Ainesosat

  • 2 kpl
    salottisipulia
  • 3 dl
    risottoriisiä
  • 200 g
    Sieniä (herkkutatteja, kantarelleja, siitakesieniä, portobellosieniä, mitä tahansa muita kuin herkkusieniä)
  • 3 rl
    luomuvoita
  • 3 rl
    oliiviöljyä
  • 10 dl
    kasvislientä (10 dl vettä + 2 kasvisliemikuutiota)
  • 1 dl
    kuivaa italialaista valkoviiniä
  • 2 dl
    parmesaanijuustoraastetta
  • timjaminoksia
 

Ohjeet

Kuori ja silppua sipulit. Puhdista ja viipaloi sienet. Lisää pannulle oliiviöljy-voi seos. Kuullota sipulit ja sienet pannulla. Lisää risottoriisi pannulle. Itse en hienostele tai nuukaile voin käytössä. Tarvittaessa lisään pari nokaretta voita lisää riisin sekaan, koska se antaa risotolle hyvän maun.

Oikeaoppisesti kasvisliemi keitetään itse kasviksista kattilassa. Kasvisliemen ohje löytyy netistä. Tämä vaatii aikaa... Itse käytän - ajan säästämiseksi - valmiita kasvisliemikuutiota eli litra vettä ja 2 kpl luomukasvisliemikuutiota. Liemi lisätään kauha kerrallaan riisin sekaan pannulle. Lisää valkoviini. Sitä mukaa kun liemi haihtuu, lisätään taas kauhallinen kasvislientä sekaan. Risoton valmistaminen vie noin 30 min aikaa.

Lopuksi lisätään parmesaanijuustoraastetta. Risotossa pitää olla valuva koostumus. Koristele sienirisotto muutamalla timjaminoksalla.