Silakat mätikastikkeessa
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää sokeria, suomalainen, sisältää kalaa, sisältää maitoa, välipala, alkuruoka, gluteeniton, säilöntä, muut

Silakat mätikastikkeessa

8 annosta

 

Tämä pehmeän kermainen kala-alkupala yhdistää kaksi suosikkia: etikkasilakat ja mätimoussen. Tarjoile juhlapöydässä leivän tai perunan kera.

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    silakkafileitä
  • Etikkaliemi
  • 0.5 dl
    väkiviinaetikkaa
  • 2 tl
    sokeria
  • 1 tl
    suolaa
  • 2.5 dl
    vettä
  • Mätikastike
  • 0.8 kpl
    punasipulia
  • 100 g
    kirjolohenmätiä (pakaste)
  • 1 dl
    smetanaa
  • 1 dl
    kermaviiliä
  • 0.5 tl
    sokeria
  • 0.5 tl
    mustapippuria
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 3 rkl
    ruohosipulisilppua
  • 50 g
    kirjolohen mätiä
 

Ohjeet

Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta. Valuta sulanut mäti siivilässä jääkaapissa tarvittaessa.

Puolita silakkafileet pitkittäin ja nylje nahattomiksi. Sekoita etikkaliemi kulhossa ja lisää silakat. Anna silakoiden tekeytyä liemessä jääkaapissa 4 tuntia tai kunnes kala muuttuu läpikuultavasta valkoiseksi. Valuta hyvin siivilässä. Paloittele silakat pienemmiksi paloiksi.

Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää silakat. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Koristele mädillä ja ruohosipulisilpulla.