Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?

Huom! Etelä-Suomen alueella voi tilauksissa ilmetä myöhästymisiä johtuen sääolosuhteista.

Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
4.5säilykepunajuurta
-
4keitettyä 8 min. munaa
-
4vähäsuolaista sillifileetä tai vastaavasti sillifileitä matjes- tai tillikastikkeessa
-
2maustekurkkua
-
1.5sipulia tai nippu kesäsipuleita
-
0.5tuoretta kurkkua
- Vadille:
-
0salaatinlehtiä, jos haluat
- Kastike:
-
1 tlsokeria
-
1 tletikkaa halutessasi
-
2 dlkermaviiliä
-
1 dlmajoneesia
-
2.5 rklketsuppia tai punajuurten säilöntälientä tai 3-4 rkl makeaa sinappia
-
0.5 tlsuolaa
- Koristeluun:
-
0kapriksia,tuoretta kurkkua
Ohjeet
Huuhtele sillifileet kylmällä vedellä tai liota niitä hetki, jos silli tuntuu vähäsuolaisuudesta huolimatta suolaiselta. Valuta fileet kuiviksi ja lado päällekkäin voipaperilla päällystetylle leikkuulaudalle. Leikkaa fileet ohuehkoiksi vinoiksi viipaleiksi ja nosta veitsen terän päällä filee kerrallaan laakealle vadille, johon olet repinyt tarpeen mukaan huuhdeltuja ja kuiviksi valutettuja salaatinlehtiä. Keitä munat ja jäähdytä ne hyvin kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna ne joko veitsellä sellaisinaan tai keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Kuutioi maustekurkut ja tuore kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuutioi samoin myös sipulit. Nippusipuleista voit suikaloida myös mehevät varret. Asettele ainekset omiksi ryhmikseen vadille sillipalojen reunoille. Kuutioi lopuksi punajuuret ja nosta nekin vadille. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa kastike joko kokonaan erikseen tai valuta osa siitä sillipalojen päälle keskelle vatia. Koristele vati kapriksilla ja tuoreella kurkulla. Tarjoa venäläinen silli kylmänä kuumien perunoiden kanssa.
© SOK viestintä ja julkaisut