Sinappilohta ja makeita juureksia
Tykkäämiset
5 2
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, uunissa, gluteeniton, munaton, kalaa, sisältää kalaa, sisältää sitrusta

Sinappilohta ja makeita juureksia

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 0.5 tl
    pippurisekoitusta
  • 500 g
    lohi- tai kirjolohifileetä
  • 0
    suolaa
  • Kastike:
  • 1
    ruukku basilikaa
  • 2 rkl
    (dijon) sinappia
  • 2 dl
    kevytranskankermaa
  • 0.5 tl
    pippurisekoitusta
  • Juurekset:
  • 6
    perunaa
  • 0.8 dl
    oliiviöljyä
  • 150 g
    palsternakkaa
  • 150 g
    lanttua
  • 0.5 dl
    fariinisokeria
  • 4
    porkkanaa
  • 0
    suolaa
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat, perunat, lanttu ja palsternakka ohuiksi viipaleiksi. Levitä juurekset leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita keskenään öljy ja fariinisokeri. Kaada öljyseos juuresten päälle tasaisesti. Paista uunin ylätasolla 10 minuuttia. Laita lohi toisen uunipellin päälle. Mausta se kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita kastikkeen aineksen keskenään, kaada tasaisesti lohen päälle. Alenna uunin lämpötilaa 200 asteeseen (ja käytä kiertoilmaa). Siirrä juurekset uunin alatasolle ja lohi uunin keskitasolle. Kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes kala on kypsä ja juurekset karamellisoituneita.