Sipulikeitto
Tykkäämiset
24 11
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keittämällä, keitto, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Sipulikeitto

4:lle hengelle

 

Talviseen ruokapöytään sopivan maukkaan sipulikeiton pinnalle tulee paahdettua leipää ja juustoraastetta.

Lisää

Ainesosat

  • 0
    suolaa ja mustapippuria
  • 1 l
    vettä
  • 1 rkl
    sokeria
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 2
    kanaliemikuutiota
  • 2 dl
    valkoviinia
  • 50 g
    margariinia tai voita
  • 500 g
    sipuli
  • Pinnalle
  • 1 dl
    vahvaa juustoraastetta esim. emmental
  • 5 viipaletta
    paahdettua leipää
 

Ohjeet

Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Pehmitä sipuleita ja murskattuja valkosipulikynsiä hiljalleen rasvassa kattilan pohjalla. Lisää sokeri ja anna sipuleiden saada myös hieman väriä. Anna pehmitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää nesteet ja mausteet ja anna hautua hiljalleen noin puolisen tuntia. Jaa keitto annoskulhoihin ja nosta keiton pinnalle paahdettu leipäpala, jonka pinnalla on juustoraastetta. Kuorruta keittoja kuumassa uunissa noin 5 minuutin ajan, kunnes juusto kuplii. Tarjoile heti.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA