Sitrussilakkavuoka
Tykkäämiset
2 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, lisäkkeet, välipala, keskitaso, uunissa, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, kalaa, kevyt, sisältää kalaa, sisältää sitrusta

Sitrussilakkavuoka

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 600 g
    tuoreita tai pakastettuja ja sulatettuja silakkafileitä
  • 0
    suolaa
  • Mausteliemi
  • 1
    sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl
    juoksevaa hunajaa tai sokeria
  • 1 tl
    sitruunapippuria
  • 2 dl
    appelsiinimehua
  • 0.5
    sitruunaa viipaleina
  • 0.5 dl
    öljyä
  • Lisäksi halutessasi
  • 4
    puista varrastikkua
 

Ohjeet

Ripottele kalafileille suolaa ja kääri fileet rulliksi reunallisen vuoan pohjalle tai pujottele halutessasi tikkuihin. Sekoita keskenään mausteliemen ainekset ja valele silakkarullat marinadilla. Anna kalojen maustua tunnin ajan viileässä, valellen niitä välillä mausteliemellä. Paista vuokaa uunissa 200 asteessa noin ½ tunnin ajan ja tarjoa rullat lämpiminä esimerkiksi porkkana-perunasoseen kanssa.